NL
| EN


ZELF GEÏNITIEERD         IN OPDRACHT         OVER        CONTACTIn mijn verhaal ben jij


Documentaire in co-creatie met bewoners van De Heygraeff

Kunstenaars residentie, 29 minuten,2023

Als onderdeel van een artist-in-residence programma verbleef Floor Hofman een aantal maanden in een hechte gemeenschap voor mensen met een ontwikkelingsachterstand. Tijdens haar verblijf gaf Floor de bewoners camera's. Daarmee konden zij zelf momenten in hun dagelijks leven vastleggen. Floor wilde er hun kijk op de wereld mee leren kennen. Ze hield ook interviews met bewoners, ouders en verzorgers om verschillende perspectieven te verzamelen en zo meer inzicht te krijgen in de betekenis van de vastgelegde momenten van de bewoners.

Dit samenwerkingsproject zorgde ervoor dat de verwachtingen van Floor, en die van de verzorgers en ouders, veranderden. De documentaire ‘In mijn verhaal ben jij’ brengt dit proces in beeld en toont ook beelden die door de bewoners zelf zijn gefilmd. De opnames nodigen kijkers uit in een wereld waar kwetsbaarheid en veerkracht in elkaar overlopen. 
Vertoond op

De Heygraeff, 12 oktober 2023
Van Abbemuseum, als onderdeel van de expositie ‘The Space Between Us’, 21 oktober 2023

In de media

AD Amersfoort, 13 oktober 2023
De Woudenberger, 22 september 2023


Film stills Vertoning voor bewoners die deelnamen aan de documentiare, 12 oktober 2023
Vertoning met nagesprek met moderator Vincent Bijlo, 12 oktober 2023Deze documentaire is gemaakt als onderdeel van het kunstproject Re-creatie
Editor en project designer: Wei-Li Wong

Floor Hofman
Maastricht en Eindhoven in Nederland / Taipei en Tainan in Taiwan