NL
| EN


ZELF GEÏNITIEERD         IN OPDRACHT         OVER        CONTACTBehind the Backdrop

Documentaire 25 min, 2017
In de Taiwanese hoofdstad Taipei is een groeiend aantal winkels gespecialiseerd in bruiloften en bruidsfoto’s. Het land is in de afgelopen vijftig jaar snel veranderd en de winkels weerspiegelen de ontwikkeling die gepaard gaan met globalisering. Jonge mensen nemen westerse beeldtaal en symboliek in hun hart op en vervangen de Taiwanese tradities van vorige generaties. Gefascineerd door deze verschuiving en de daaruit voortvloeiende spanning tussen eigen waarden en moderne aspiraties, volgt Floor Hof

man in haar documentaire Behind the Backdrop drie stellen en hun romantische idealen. Hoe botsen hun dromen met de wensen van hun ouders? Kan het contrast tussen hun persoonlijke verwachtingen en die van hun ouders worden overbrugd?

Bekijk de teaser: 
stills:

Deze documentaire werd vertoond in de tentoonstelling 'Pinky Swear' in Taichung (2020), Dutch Design Week Eindhoven (2017), bij de lezing 'Me, Asian?! Asians in Popular Culture' aan de Universiteit Leiden (2018), en bij CinemAsia On Tour Eindhoven (2018) tijdens een speciale avond genaamd 'Love Talk' mede-georganiseerd door Oranje Express 荷事生非. Tijdens dit evenement werd de vertoning van Behind the b=Backdrop gevolgd door een panelgesprek over huwelijken, huwelijk en liefde in Taiwan en in Nederland.

Foto’s van ‘Love Talk’ Foto’s door Willie Wong 


Behind the Backdrop in de tentoonstelling Pinky Swear in het Everspring Museum For Fine Arts, Taichung, Taiwan

Floor Hofman
Maastricht en Eindhoven in Nederland / Taipei en Tainan in Taiwan